Sabina (12) behoort tot de Masai-stam in Kenia, een kleurrijk volk met eeuwenoude tradities. Ze is trots op haar afkomst, maar er is één gewoonte waar ze fel op tegen is: het besnijden van meisjes zoals zij. Ze wil verder leren, advocaat worden en geld verdienen. Sabina besluit dat het tijd is voor verandering.

‘Mijn Lijf Mijn Leven’ is tot stand gekomen met steun van Amref Flying doctors. Zij zullen de film gebruiken bij educatieprojecten in landen in Afrika, waar meisjesbesnijdenis veelvuldig voorkomt. Ook zullen ze gebruik maken van de film bij voorlichtingsprojecten van (Noord-) Afrikaanse gemeenschappen binnen Nederland die deze traditie handhaven.

Kijk de film hier terug.

Waarom doneren:
Sabrina wordt niet besneden en heeft daarom de kans om naar school te gaan. Voor haar opleiding is geld nodig. Dankzij giften via Stichting Monocle is Sabina gegarandeerd van schoolgeld voor de komende twee jaar; een mooi vooruitzicht. Maar we zijn er nog niet. Sabrina wil advocaat worden en we willen haar graag ondersteunen bij het verwezenlijken van deze droom.

Er is nog 800 euro nodig om Sabrina tot haar 18e jaar te kunnen ondersteunen op onderwijsgebied. Dit geld gaat rechtstreeks naar de school. Wil je hieraan bijdragen? ‘Support hier.’ Knop. En laat Sabrina’s droom uitkomen.

Scenario & Regie: Els van Driel
Camera:
Myrthe Mosterman
Editor:
Francesco Indaco
Research:
Saskia Fris
Productie IKONdocs: 
Kiyomi Molin
Eindredactie:
Saskia Wielinga
– coproductie met IKONdocs/EO